Unikke måder din virksomhed kan spare penge på

Unikke måder din virksomhed kan spare penge på

Som ejer af en virksomhed, så vil du selvfølgelig gerne have, at der er fart på væksten. Det er dog ikke så godt, hvis dine omkostninger stiger i samme grad som din omsætning eller højere. Af denne grund er det meget vigtigt at finde på unikke måder at spare penge på, så bundlinjen bliver endnu bedre. Disse tips bør ikke gå ud over din omsætning, de kan derimod forøge den.

 

Gør det nemt for dine kunder at betale dig

Det kan være nemt at glemme, hvilke gebyrer man betaler til bankerne, når man skal sende penge til udlandet eller modtage penge fra udlandet. Ja, bankerne tager nemlig gebyrer for begge dele. Ikke nok med at du skal betale gebyrer til din bank, så skal den anden part også betale dem til sin bank.

 

Ved at sænke gebyrerne betalt til bankerne, så kan du måske forhandle dig frem til endnu bedre vilkår eller priser på dine varer. Det er dermed to besparelser i én, samtidig med at du gør det nemmere for dine kunder at betale dig – eller du gør det nemmere for dig selv at betale din leverandør.

 

Hvordan gør man så? Du anskaffer dig en udenlandsk erhvervskonto med et lokalt kontonummer i det land, hvor din kunde eller leverandør er. Du kan se en oversigt over udenlandske erhvervskonti her: https://erhvervskontopris.dk/. Du ved sikkert allerede, at hvis du skal overføre penge fra Danmark til Danmark, så er det oftest gratis eller meget billigt – plus det er meget hurtigere end til udlandet. Det samme gør sig gældende, hvis du har en udenlandsk erhvervskonto.

 

Anvend sociale medier

Hvis du er god til at fortælle en historie eller gøre din virksomhed interessant, så kan du opnå meget med sociale medier. Det er aldrig for sent at komme i gang med sociale medier, fordi der stadigvæk er mange brugere. Virksomheder pumper ikke millioner ind i reklamer på Facebook, hvis det ikke virker. Du kan dog opnå en stor effekt uden at betale Facebook, hvis du som nævnt kan gøre din virksomhed spændende.

 

Et meget godt eksempel er små supermarkeder ude på landet, der har lavet en række sjove opslag, som er gået viralt. De har måske brugt 5 minutter på at filme, og de har opnået meget stor rækkevidde.

 

Spar alt det unødvendige væk

Det lyder meget basalt, men hvis du i din virksomheder udskriver unødvendige ting, så er der stor sandsynlighed for at der er relativt store udgifter til printerpapir og blæk. Når man køber en pakke papir, så virker det ikke til at være meget, men i længden løber det op. Er der eksempelvis et lager, hvor lagermedarbejderen skal have en liste på papir, hver gang der kommer en ordre, så overvej om denne ikke kan vises digitalt et sted.

admini