Hvad må jeg udføre af el-arbejde derhjemme?

Hvad må jeg udføre af el-arbejde derhjemme?

Er du praktisk anlagt? Så er der penge at spare ved f.eks. et boligkøb eller en renovering. Men når det kommer til el-arbejde, så er der regler, ligesom det er for vådrum. Du skal overlade en stor det af el-arbejde til fagfolk, så at det udføres korrekt. Det er vigtigt for din egen sikkerhed og for at undgå kedelige forsikringskrav og skader.

3 ting som du ikke selv må lave

Når det kommer til el og stærkstrøm, er der ret mange ting, som du ikke må lave. Disse opgaver skal afleveres til en kvalificeret elektriker:

1, Ændringer i faste el-installationer.

2. Installation af gulvvarme og varmekabel.

3. Installer fast udendørsbelysning.

Ønsker du hjælp fra en elektriker? Så kan du hyre en elektriker her.

3 ting, som du selv kan ordne mht. til el

Hvis du er virkelig forsigtig, er der dog nogle undtagelser for elektrisk arbejde, du faktisk har lov til at gøre selv. Når du arbejder med faste installationer – såsom stikkontakter, afbrydere eller et loftarmatur – er det vigtigt, at du tager stikkene / sikringerne ud eller slukker for hovedafbryderen til strømmen, inden du starter arbejdet.

Du kan f.eks. selv udføre disse el-opgaver:

1, Udskift permanent installerede kontakter og stikkontakter (maks. 16 ampere)

2. Udskifte fast belysning

3. Reparer og udskift dele i ødelagte apparater

4. Installation af splejsningskabler

5. Udendørsbelysning – lavet i et lavspændingssystem.

6. Montere og udskifte f.eks. et køleskab- og fryseskab

7. Skifte en sprunget sikring

Er du tvivl om du må udføre en bestemt opgave så er de altid en god idé at kontakte Sikkerhedstyrelsen eller en elektriker for at få rådgivning. Det er altid bedre at være ”safe than sorry”. Norh Entreprise er en elektriker som du kan du ringe til 24/7, de vil med glæde give dig nogle gode råd omkring hvad du må gøre af el.

admini