Vil du gerne lære at lægge budget og få overblik over dine udgifter?

Vil du gerne lære at lægge budget og få overblik over dine udgifter?

Der er mange danskere der ikke aner hvor mange penge de bruger om måneden, eller på hvad de bliver brugt – budgetter er noget banken laver, og kun ved specielle lejligheder.

Hvornår har du sidst brugt tid på at skabe dig det store overblik, lægge budget og måske få luget ud i de udgifter der enten er for høje, eller du slet ikke har brug for at afholde?

Der kan være mange årsager til at få styr på din økonomi, det kan være du gerne vil lave en opsparing, det kan være du gerne vil bruge pengene til noget specifikt, som for eksempel en rejse, eller det kan være du bare gerne vil gøre noget godt for dig selv, fordi du har fået tiden til det.

Start med det mest basale – læg et budget

Det behøver ikke være noget der giver dig hovedpine at lægge et budget, hvis det kan hjælpe, så tag et stykke papir og sæt dig ned i ro og mag så du får det hele med.

Til at starte med, så tag et blik på din lønseddel/udbetalingsspecifikation, se hvor meget du får udbetalt, hvor det så kræver at du har fået den rette udbetaling, og at skatten passer – men tag det tal, og gang det med 12, så har du din årsindtægt, husk herefter på eventuelle andre indtægter der kommer ud over lønnen og læg det til.

Gennemgå så alle poster på din løn- eller budgetkonto for det seneste år, hvilket kan være en stor proces, og gruppér udgifterne efter hvad det er, og læg så dem sammen, du kan eventuelt overveje at kigge nærmere på din betalingsservice, men husk at det ikke nødvendigvis er alle udgifter der kommer med her.

Træk så udgifter fra indtægter, og du har forhåbentlig et beløb tilbage, som vi kan kalde overskud, hvis udgifterne overstiger indtægterne, så er der underskud, og du har i det forgangne år brugt mere end du har tjent – og så vil det være en god idé at få ryddet op.

Dog skal det siges, at det kan skyldes købet af et større forbrugsgode ved låntagning.

Når processen er tilendebragt

Det kan godt være det er hårdt at lægge budget, men når først du er færdig med det, så er det ikke noget der skal gentages med mindre større forhold ændrer sig, og du kan dermed nøjes med at lave mindre tilretninger.

admini