Sådan sparer du penge i hverdagen

Sådan sparer du penge i hverdagen

Vi kender det alle sammen: Det er mandag morgen, en ny uge er i sigte, og travlheden spidser til. Mandag morgen er ofte tidspunktet, hvor diverse kure skal starte, økonomien skal skæres ind til benet, og motionscenteret skal dyrkes noget mere. Mange mennesker har en masse gode intentioner om et sundere liv, og det er ofte om søndagen, der bliver syndet helt igennem, for efter søndagen kommer mandag, og det er som en helt ny start på livet. Men har du svært ved at forlænge de gode intentioner, så de holder ugen ud – og endda flere uger i træk? Hvis du har, er du blot én ud af mange danskere, og der er mange penge at spare, hvis du holder ordentligt øje med dine udgifter i løbet af ugen.

Din hverdag er fuld af skjulte udgifter

Late night drinks med veninderne, en cafe latte to go, en ny t-shirt på udsalg eller en buket blomster fra supermarkedet. Hverdagen er fuld af fristelser, der tærer på budgettet. Der er en masse tips til økonomien at hente, hvis du ønsker at sætte dit forbrug ned. En fælde, som mange kvinder falder i, er at bruge store summer på mad og diverse drikkevarer på caféer eller restauranter med veninderne. Her er et godt råd at lave mad derhjemme i stedet. Derved kan du spare penge ved at bruge varer, du allerede har i skabet, købe billigt men godt ind i et discountsupermarked, og så er det altså lidt billigere selv at lave strawberry daiquiries, hvis man altså skal have mere end én hver. Samtidig oplever mange kvinder, at snakken bliver mere intim og fortrolig, når man sidder i hjemlige rammer, så I kan lære hinanden endnu bedre at kende – ren win-win for både pengepungen og venskabet!

Ifølge statistikker fra 2016 ryger 22 % af danskerne. Er du en af dem, kan der være store økonomiske fordele at hente ved alternativer til de traditionelle cigaretter. I stedet for at skulle købe en, to, fire eller syv pakker cigaretter om ugen, er det måske en ide for dig at erhverve dig en e-cigaret. Derved kan du nøjes med et engangsbeløb og så kun bruge penge, når e-cigaretten skal fyldes op – og dermed kommer du ikke til at skulle lægge store summer i den lokale kiosk hver eneste dag.

Byt dine dyre vaner ud

Der er også mange penge at spare ved at stå fem minutter før op om morgenen og selv brygge den kaffe, man gerne vil have med på kontoret. Køb en termokop og din yndlingskaffe og tag så din varme drik med på farten. Du vil i løbet af kun én uge havde sparet op til 300 kr., hvis du er vant til at smutte forbi din lokale kaffepusher hver dag.

Derudover vil du også opleve mere luft i budgettet, hvis du undgår at hoppe i udsalgsfælden. Et godt tip til udsalgsshopping er at gå hjem og tænke igennem, om det egentlig er en vare, du ikke kan leve uden. Når du kommer hjem og får betænkningstid, undgår du unødvendige impulskøb. Det er meget individuelt, hvad vi bruger penge på. Det er dog en god ide for alle at sætte sig ned med en blog og liste de ting ned, der bliver købt på dankortet i løbet af en uge – så kan du få overblik over de værste faldgruber og undgå at gå i minus sidst på måneden.

admini