Hockey Sport Stol – el-hockey


el-hockey
el-hockey
el-hockey

El-hockey – dyrk dit konkurrencegen med Hockey Sport Stolen

Få sjove oplevelser og dyrk konkurrencesporten el-hockey med fart og action – også selv om du har et fysisk handicap! Den unikke Hockey Sport Stol fra UB-let sætter fart på din tilværelse.

El-hockey er den ultimative idræt for børn og unge “i alle aldre” trods diagnoser som muskelsvind, spastisk lammelse, m.m.

Klubberne stiller stole til rådighed for deres medlemmer. El-hockey spilles under Parasport Danmark, og der findes tre divisioner (1., 2. og 3). 1. division er for dem, som ønsker høj fart og action og meget fokus på konkurrencen. I 3. division er fokus f.eks. mest på leg og socialt samvær sammen med andre.

Frem for alt giver el-hockey nogle sjove oplevelser og gode kammeratskaber, både lokalt og på landsplan.

Diagnoser skal ikke have lov at stoppe dig 

Diagnoser som muskelsvind, spastisk lammelse, rygmarvsbrok, m.m. er ensbetydende med alvorlige handicap. Men det får ikke lov til at afskære børn og unge (“i alle aldre”) fra hverken leg, fart eller spænding – og heller ikke fra seriøs konkurrenceidræt, hvor der stilles store krav til træning, teknik og taktisk forståelse.

Læs mere om el-hockey som idræt – og find den klub, der passer bedst for dig.

Hockey Sport Stolen sikrer denne gruppe af idrætsudøvere den nødvendige støtte og sikkerhed uden på nogen måde at give køb på fart og action. Hockey Sport Stolen er et specialudviklet køretøj til indendørs brug. Forrest er hockeystaven fast monteret. Spilleren styrer og slår ved hjælp af en joy-stick-styring, og slaget får kraft og retning af stolens kraft, fart og acceleration.

Alt dette muliggøres af motorens specielle gearing, hjulenes placering på vognen og dennes opbygning. Hockey Sport Stolen er oprindeligt udviklet af nu afdøde Mogens Holm-Rasmussen, der i 1994 fik Dansk Designs Idépris for det helt unikke produkt. UB-let har siden videreudviklet stolen og producerer stolen på firmaets hovedsæde i Vejle.

Hockey Sport Stolen fås i tre størrelser: Medio, Maxi og Maxi+. Hockey Sport Stolen kan let skilles ad, uden brug af værktøj, og kan fragtes i bagagerummet i de fleste almindelige biler.

Læs også mere om el-hockey på Parasport Danmarks hjemmeside

Vi arbejder på af få sporten udbredt i Nordamerika. Der er pt. en klub i Portland, Oregon og en i Toronto, Canada.

Læs mere om el-hockey i Nordamerika.

Se en demonstration af el-hockey under Prinsesse Marys og Hans majestæt Kronprins Frederiks besøg i Canada.

Sporten er også kendt som E hockey, Volt Hockey og  El-Innebandy.

Beskrivelse

UB-let, Vejle A/S var i 2014 med på Cirkus Summarum. Overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle! Med vores tilstedeværelse på Cirkus Summarum var vi med til skabe opmærksomhed om sporten og hjælpe de danske klubber med at få spredt kendskabet til el-hockey. Måske er el-hockey også noget for dig?

Dataark

 

BLIV RINGET OP