Hockey Sport


el-hockey
el-hockey
el-hockey

Hockey Sport – El Hockey

Den ultimative idræt for børn og unge (“i alle aldre”) trods diagnoser som muskelsvind, spastisk lammelse, m.m.

Klubberne stiller stole til rådighed for deres medlemmer. El-Hockey spilles under Dansk Handicap Idræts-Forbund og der findes tre divisioner.

Frem for alt giver El-Hockey nogle sjove oplevelser og gode kammeratskaber, både lokalt og på landsplan.

 

Diagnoser som muskelsvind, spastisk lammelse, rygmarvsbrok, m.m. er ensbetydende med alvorlige handicap. Men det får ikke lov til at afskære børn og unge (“i alle aldre”) fra hverken leg, fart eller spænding – og heller ikke fra seriøs konkurrenceidræt, hvor der stilles endog store krav til træning, teknik og taktisk forståelse. Læs mere om El-Hockey som idræt – og find den klub, der passer bedst for dig på www.el-hockey.dk

Hockey Sport sikrer denne gruppe af idrætsudøvere den nødvendige støtte og sikkerhed uden på nogen måde at give køb på fart og action. Hockey Sport er et specialudviklet køretøj til indendørs brug. Forrest er hockey-staven fast monteret. Spilleren styrer og slår ved hjælp af en joy-stick-styring og slaget får kraft og retning af stolens kraft, fart og acceleration.

Alt dette muliggøres af motorens specielle gearing, hjulenes placering på vognen og dennes opbygning. Hockey Sport er oprindeligt udviklet af nu afdøde Mogens Holm-Rasmussen, der i 1994 fik Dansk Designs Idepris for det helt unikke produkt. UB-let har siden videreudviklet stolen, og producerer stolen på firmaets hovedsæde i Vejle.

Hockey Sport fåes i tre størrelser Medio, Maxi og Maxi+. Hockey Sport kan let skilles ad, uden brug af værktøj, og kan fragtes i bagagerummet på de fleste almindelige biler.

Se mere om sporten og de danske klubber på www.el-hockey.dk eller på Parasport Danmarks hjemmeside. www.dhif.dk  

Vi arbejder på af få sporten udbredt i Noramerika. Der er pt. en klub i Portland, Oregon og en i Toronto, Canada. Der kan læses mere om sporten på: http://www.hockeysportinternational.com/ 

Sporten er også kendt som E hockey, Volt Hockey, El-Innebandy.

Beskrivelse

UB-Let, Vejle A/S var i 2014 med på Cirkus Summarum. Overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle! Med vores tilsedeværelse på Cirkus Summarum var vi med til skabe opmærksomhed om sporten og hjælpe de danske klubber med at få spredt kendskabet til El-Hockey.